| zbierka pravidiel - pracovna verzia | |
|
|
|
Autor | Správa |
---|
mcus
Počet príspevkov : 387 Join date : 02.01.2010 Bydlisko : Blava
| Predmet: zbierka pravidiel - pracovna verzia 25/3/2010, 00:28 | |
| Takze tu sa budu spisovat pravidla pre clenov aliancie GLOBAL DEFENSE INITIATIVE OF IMPERIUM RIVIA. | |
|
| |
mcus
| Predmet: Re: zbierka pravidiel - pracovna verzia 25/3/2010, 00:34 | |
| 1, Novým členom aliancie bude pridelená špeciálna hodnosť: "Nový člen aliancie GDI-IR". Túto hodnosť bude mať po dobu dvoch týždňov. Ak sa počas tejto doby rozhodne ostať v našej aliancii je povinný: a) Prihlasiť sa na fórum aliancie. b) Spĺňať požiadavku na armádu vzhľadom na jeho celkový počet bodov. c) | |
|
| |
Janoo
Počet príspevkov : 149 Join date : 29.12.2009 Age : 36
| Predmet: Re: zbierka pravidiel - pracovna verzia 25/3/2010, 17:22 | |
| takze je to tu skusim to napisat trochu v kratsej verzii kedze v polke tohto slohu by mohola nejaka slabsia natura odpadnut prijatie novych hracov: kedze aj tak prijmeme obcas hraca co nema min 5000 bodov ta spodna hranica straca vyznam.ale na externej stranke moze ostat.ked sa prijme novy hrac zaradi sa automaticky medzi hracov s hodnostou novy clen aliancie. zaradenie hraca do aliancie: ked uz hrac bude v aliancii ako novy clen aliancie ak dovolite zoberiem si ho na starost.vycsinou sa nyvych hracov pytam: 1)ake maju s touto hrou skusenosti 2)v akej ali boli pred nami 3)preco odtial odisli prava noveho clena aliancie: 1)ZIADNE za ulohu im dam: 1)registrovat sa na fore 2)aspon zar za tyzden tam prispiet 3)rozhliadnut sa okolo seba koho maju na blizku a nadviazat aky taky vztah s nimi pre pripad potreby 4)v kazdom meste postavit aspon jednu bojovu lod 5)nadobudnut hranicu 1500 bodov v generaloch (ak vas k tomuto este nieco napadlo kludne doplnte ale od 1500 v generaloch nepopustim ak tak odstupim radsej z funkcie) ked uspesne splnia tieto poziadavky budu zaradeny medzi plnohodnotnych clenov aliancie a hned zaradeny do akademie.a salamun uznaj ze 1500 v generaloch uz je armada s ktorou sa da narabat ako tak.takze v akademii nebude hrac co bude mat 0 v generaloch. takze ked uz hrac bude plnohodnotny hrac a bude v akademii bude musiet pocuvat generala. v akademii navrhujem: 1)dosiahnut hranicu 3000 v generaloch 2)naucit sa taktickemu boju 3)A TENTO BOD POVAZUJEM ZA NAJDOLEZITEJSI ASI PRETO JE AZ TRETI V PORADI NAUCIT ZIADAT PODPORU.NAPISE SA NA FORE VSEOBECNA FORMA SPRAVY AKO BY MALA VYZERAT ZIADOST O PODPORU.TATO TEMA TU UZ AJ BOLA NEVIEM CI ESTE JE. ianc by mal mat salamun v akademii absolutne volnu ruku.dalej navrhujem aby salamun zobral hracov co by mohli byt vodcovia jednotlivych oblasti a zacat ich na to pripravovat.dohodnut sa ako bude prebiehat boj v pripade utoku na clena aliancie atd.skratka akademia pre buducich pomocnikov generala ktora sa spusti este pred akademiou pre hracov aby ked hrac dokonci vycvik bol hned zaradeny do nejakej oblasti ktora uz bude mat aj svojho vodcu. povinnosti pomocnika genrala: 1)pocuvat rozkazy generala 2)pomoct hracovi ktoreho ma pod svojim velenim 3)mobilizovat armady clenov ktroy su v jeho oblasti na pomoc inemu clenovi aliancie 4)byt aktivny aspo kazde na 5 min.v pripade ze sa mu to nebude dat upozornit vedenie ktore na jeho miesto urci nastupcu ktory revezm pravomoci pomocnika pocas jeho absencie aby oblast neostala bez velitela. 5)nezneuzivat svoje postavenie na vyrovnavanie starych ucotv s inymi hracmi alebo alianciami 6)prebrat plnu zodpovednost za konanie oblasti ktorej veli 7)starat sa o rast clenov v oblasti ktorej veli ci uz v celkovom hodnoteni alebo v bodoch generalov. prava pomocnika generala: 1)vylucit clena aliancie zo svojej oblasit ak neuposluchne rozkaz alebo bude neochotny pomoct pri obrane mesta clena aliancie 2)vylucit clena aliancie ak bude svojim konanim ohrozovat alianciu 3)pravo vyjdarit sa k veciam tikajucich sa plynuleho chodu aliancie povinnosti plnohodnotneho clena ktory ukncil akademiu: 1)pocuvat rozkazy generala a pomocnika generala podla oblasti v akej sa nachadza 2)nekonat na vlastnu pest 3)zvysovat body generalov 4)postupovat v celkovom hodnoteni prava plnohodnotneho clena aliancie: 1)pisat hromadne spravy 2)ziadat podporu podla pravidiel 3)vyjadrit svoj nazor 4)upozornit vedenie na konanie pomocnika generala ak bude jeho konanie neprijatelne POSTUP: prijmeme hraca bude novy clenaliancie ked sa posnazi dostane do akademie a ked sa tam posnazi bude pan mali by sme sa preorientovat na kvalitu nie kvantitu a s touto myslienkov som aj pisal tento "manual".brat na vedomie sa budu iba hraci co sa snazia a ukoncia akademiu.lebo o ich blaho predsa vedeniu pojde.aliancia sa ho ujme vychova a on nas potom opusti to nemozeme dopustit.preto pocuvat iba hracov co splnia vsetky svoje povinnosti.ostatnych nazor nebra ani len do uvahy.predsa sa aliancia nebude orientovat podla hraca co ma ledva 10000 bodov a vypisuje ze pomooooc ide na mna utok robte daco ja som sunky valal cely cas.komu sa nepaci nech odide ale nech rata aj s nasimi navstevami.PREDSA NIE SME HOLUBNIK!!!!si sem hockto pride a odpochoduje ako keby nic. cele toto este ma svoje muchy.ale ak je nieco v com sa zhodne vacsina tak nevahat a hned uviest do prexe.neaktivnych a neochotnych vyhodit.A RABOVAT!!!! ako na prejst? je nas 60 vsetci co nemaju 1500 v generaloch zaradit do novy clen alaincie.kym nebudu mat dost vojakov.potom zaradit do akademie kde by nemali byt dlho.ak bude niekto neschopny durzat krok s alianciu a s rozkazmi salamuna znovu ho zaradit do novy clen aliancie a zvazit jeho ucast u nas.salamun by uz mal skumat na ake oblasti rozdelit alianciu a rozhodovat sa kto to tam bude mat pod palcom.nazvyte to divizia kontingent alebo ako chcete.ak niekto bude utocit na clena aliancie ako keby utocil na celu oblast pripadne alianciu. takze to je asi tak v skratke vsetko za chyby so ospravedlnujem ale znovu to uz citat nebudem.ak nejaku najdem opravim mozte kritizovat | |
|
| |
mcus
| Predmet: Re: zbierka pravidiel - pracovna verzia 25/3/2010, 18:50 | |
| Toto pisem cez slzy po precitani si Janovho clanku. A tu su moje postrehy: Novy clen aliancie: PRAVA: odist, ked beztresne (ak bude v dvojtyzdnovej karantene) POVINNOSTI: Tych 1500 generalov... ci by nebolo lepsie nejaku predpisanu armadu, nez body, lebo co si salamun pocne s 1500 prakovrhacmi??? Do akademie by som dal bud volbu novych clenov, alebo potom tam nahnat vsetkych aj terajsich clenov bez vinimky. Akademia: 1, bez "vystupnej" este nereagujte, budem pokracovat!!!! | |
|
| |
Janoo
| Predmet: Re: zbierka pravidiel - pracovna verzia 25/3/2010, 19:36 | |
| to je dobry napad s tou armadou min ale nech je to celkovo aspon 300 falangov 200 sermiarov 200 lukostrelcov atd nie ze 10 falangov a 50 sermiarov a ide dalej...a aj na to som tam ze ked niekto bude chcet poradit aku armadu tak mu poviem a rad... | |
|
| |
mcus
| Predmet: Re: zbierka pravidiel - pracovna verzia 25/3/2010, 19:53 | |
| Kolko akych vojakov kto ma, to salamun vidi... takze ked sa da "takato jednotka a tolko z nej", tak to tak bude, inak nepojde dalej... a ak by bol mozny vyber, tak to mozeme urobit tak, ze ti co sa rozhodnu pre akademiu musia mat presne danu armadu, ti co nechcu do akademie, musia mat tych 1500 generalskych a ked tam budu mat rytierov na tavach tak je to jedno...
Sorry, bol som prerseny, takze budem pokracovat... skoncil som pri akademii... 1, bez vystupnej hranice!!! ked sa raz da niekto na drahu vojaka, tak dokonci vycvik az salamun povie... 2, s tym sa neda nesuhlasit (tot podstata) 3, to budu musiet ovladat vsetci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kazdy jeden clen!!!!!!!!! Janooo to nauci Novych clenov a stary sa budu MUSIET naucit!!!!!!!!!! 4, Pre akademikov by mohli byt zvlast specialne hodnosti, ktore bude pridelovat salamun podla uvazenia...
Tolko som chcel k tomu este doplnit.
Z tohto mi vychadza jedine... ci povinna akademia alebo dobrovolna... akademia bude urcite... A dokonca by som dal hlasovat, kym sa dohodneme na podrobnostiach... | |
|
| |
Janoo
| Predmet: Re: zbierka pravidiel - pracovna verzia 25/3/2010, 23:45 | |
| ide o to ze ak sa niekto da na akademiu a nauci sa bojovat a urobi si dobru a armadu comu zaklad polozime este kym je vo faze novy clen aliancie tak bude postrach pre svoje okolie.a co ostatni???nebudu vediet nic bude mat sice 10000 bodov ale 0 generalov a co chce potom ten hrac dokazat??skonci skor ako zacne.a bude len prtaz pre alianciu.preto navrhujem brat do uvahy nazory clenov iba tych co ukoncia akademiu a akademiu povinne pre vsetkych.a salamun uz oddeli plevy od zrn v akademii.s nikym sa nehrat v pravidelnych intervaloch sa urobi nabor a vyhodnotenie cinosti hracov v akademii a bude.ti co budu vedet pojdu dalej ostatny pojdu medzi novych clenov gdiir.kto nebude chcet pomahat aj po ukonceni akademie pojde von.a bude mat nahnane lebo bude vedet co ho caka.RABOVANIE.predsa aliancia tu nie je pre hracov co nevedia co so sebou ale pre tych co nieco pre tu alianciu urobia. | |
|
| |
Janoo
| Predmet: Re: zbierka pravidiel - pracovna verzia 26/3/2010, 00:10 | |
| dobre ukludnime sa a navrhujem nieco s cim suhlasime svetci uvies aj do reality.k tej akademii ma napadla este jeda alternativa.vsetkym udelit titul novy clen aliancie.uplne vsetkym a salamun by si vybral koho by tam zobral tak po 10-20 clenov.aby toho nemal vela.ak uvidi ze to s niekym nema vyznam tyk by ho z akademie vyhodil.ostatni by dostali svoju obvyklu hodnost.ja by som ich na to pripravil a tak a salamun by si potom vybral z hracov ktorych by som mu odporucil ze mozu ist do akademia ak by ich bolo malo tak by zobral iba par samozrejme nie vsetkych.ti co prejdu akademiou by mali iste prava a vyhody ostatny nie.to by ich motivovalo sa snazit trochu.ti co budu slabi a nevedeli by co mau robit tym by som pomohol. | |
|
| |
Janoo
| Predmet: Re: zbierka pravidiel - pracovna verzia 26/3/2010, 00:34 | |
| a este pocas posobenia v akademii by salamun nohol udelovat titul podla toho ako na tom hrac je napr 1.uroven student 2.uroven kandidat 3.uroven bakalar 4.uroven majster | |
|
| |
elvie
Počet príspevkov : 259 Join date : 29.12.2009 Age : 49 Bydlisko : nitriansky kraj
| Predmet: Re: zbierka pravidiel - pracovna verzia 26/3/2010, 01:04 | |
| | |
|
| |
Janoo
| Predmet: Re: zbierka pravidiel - pracovna verzia 26/3/2010, 01:10 | |
| | |
|
| |
salamun Vedúci akadémie
Počet príspevkov : 133 Join date : 05.01.2010
| Predmet: Re: zbierka pravidiel - pracovna verzia 26/3/2010, 11:11 | |
| Takze napisane bolo dost...aj vela dobreho, aj vela nerealizovatelneho...aspon teraz....takze to zhrniem opat v bodoch...ide o konecnu verziu s moznostou drobnych uprav.... 1) uvedomte si, ze sice je tu vela clenov ale aktivnych tak 5....takze vase navrhy su skvele, ale casovo narocne a fungovali by len pri uplne inej aktivite hracov..... 2) nakolko ide o novinku v nasej ali, rad by som to na zaciatku urobil co najjednoduchsie a pripadne casom to viac prepracovaval, mozno az do stavu podobneho Janoovmu co mcusovmu navrhu.... 3) akademia nebude vojenska, aj ked bude zamerana hlavne na naucenie sa chranit teda na army.... clenovia sa v nej naucia ako co najrychlejsie sa rozvijat, aku army zivit a taktiku, ako sa chranit, pripadne ako utocit.... 4) GDiIR Academy bude dobrovolna...ale....kto sa jej nezucastni, bude v aliancii navzdy len na hodnosti "clen", moze nadalej ziadat o surovinovu ci armadnu pomoc, avsak pomoc pre nich je cisto na dobrovolnosti clenov....Postupovat v hodnostiach ako doteraz budu len ti, ktori sa prihlasili do akademie....cize ak mas inu hodnost ako "clen", znamena to, ze si v akademy, alebo si ju uz ukoncil..... 5) Kto vstupi do akademie, zaviazuje sa, ze bude alancii verni a nebude mat uz moznost z aliancie odist bez suhlasu vedenia (nemienim tu skolit clenov pre ine ali), dovodom na odchod je vytvorenie si vlastnej aliancie a samozrejme nasledna mierovka s nami... 6) Akademia bude rozdelena na dve skupiny-juniori a seniori....podla aktualneho stavu vyskumu...juniori su ti, ktori este nemaju vyskumanych robotov... 7) Akademia je otvorena pre vsetkych..od 0 bodov v generaloch, ci v celkovych bodoch....aj skuseni hraci tu mozno najdu mnohe zaujimave veci, pripadne budu vediet poradit inym.....ak su skuseni, tak sa v akademii urcite dlho nezdrzia, ale budem vediet, ze maju zaujem o tuto ali, budu viazani vernostou a mozno z nich vyberieme skusenych pomocnikov generala pre jednotlive oblasti.... Ja ako general sa budem zameriavat hlavne na vojensku oblast, minister s pomocnikom na rozvoj miest.... 9) Ulohou akademie je hlavne prebudit hracov, aby boli aktivni, naucit ich rychlejsie sa rozvijat a samozrejme ubranit sa aj bez pomoci kohokolvek.... 10) pochybujem, ze sa niekto prihlasi....ozaj, samozrejme do akademie sa nemusia prihlasovat vedenie a byvale vedenie (drvic ako byvaly general asi ma dost skusenosti ).... 11) Komunikacia bude prebiehat hlavne na fore a do temy akademie budu mat vstup len vedenie a ti, ktori sa prihlasia do academy... | |
|
| |
Janoo
| Predmet: Re: zbierka pravidiel - pracovna verzia 26/3/2010, 14:53 | |
| dobre hrac co nebude v akademii bude iba clen.ale bez prava pisat hromadne spravy.na tom by som chcel trvat.nema zaujem sa snazit v akademii ale 30 sprav typu pomooooc ide utok to uz bude vedet napisat.len navrhujem priepastne zvyhodnit tych co maju zaujem byt v akademii.a tiez by bolo fajn aspon suhlasit s tym ze novy clen aliancie bude musiet splnit par poziadaviek min predpisanu armadu tak sa nestane ze do akademie pride hrac s 0 v generaloch na konte.a tiez povinne sa registrovat na forum na do toho ich tlacim uz teraz a rad by som s tym pokracoval.teda aby mohol ist do akademie bude musiet byt clen aliancie.a stale mi je zahadou ako chces donutit hracov aby sa ti zaviazali ze neodidu.kazdy odchod by som trestal rabovanim.to je najmenej.aspon sa precvicia ti co budu v akademii tiez treba pochopit fakt ze vedenie sa snazilo pre hracov urobit vela.pocuval sa nazor kazdeho a preto sa nic nerobilo aby sa niekto neurazil.s tym treba skoncit je sutaz o intergalakticky obnos surovin a je nas tam kolko??5!!!aj to som asi prehnal.skratka kto bude chciet trcat z radu tak ale SAM!! | |
|
| |
salamun Vedúci akadémie
| Predmet: Re: zbierka pravidiel - pracovna verzia 26/3/2010, 15:30 | |
| - v akademii chcem aj hracov s nula bodmi v generaloch...tam sa maju ucit.....naco mi je hrac napr. Zelenkovo, ktory ma 4500 bodov v generaloch ale v army 1000 prakosov.....asi to vyuziva len na zastrasenie slabsich, ktori ked uvidia kolko ma v generaloch, tak ho nechaju...ale pochybujem..... - cela akademia bude prebiehat na fore, takze kazdy sa tam samozrejme musi registrovat - nikoho nemozem prinutit neodist, ale ako som pisal, tym sa dostane na ciernu listinu a samozrejme riskuje, ze mu nedame dychat.... - clenom si dajte prava ake chcete , zvyhodneny budu akademici, ale ti po ukonceni uz pomoc velmi potrebovat nebudu...len ked sa zomelie nieco vacsie... - ale suroviny by som radsej setril na pomoc tym, co sa prihlasia do akademy, aby si urychlili rast...to bude tiez ich vyhoda.... - s aktivitou hracov mame svoje skusenosti, takze ktovie ako to vsetko dopadne | |
|
| |
Janoo
| Predmet: Re: zbierka pravidiel - pracovna verzia 26/3/2010, 15:43 | |
| treba zavret oci zatat zuby a vyhadzovat neochotnych a neativnych.ak chceme rast predsa si nenehame hraca co tu neni mesiac.nema pre nas ziadny prinos tak naco tu ma byt?aa zas sa budem opakovat dokola a dokola rabovat a sirit zlo.ty elvie drvic a mcus na to urtite mate.napr ja som raboval hraca son gohan napisal mi prosim prestan utocit.najsor som sa zasmial ale potom som mu napisal dobre ale pojdes k nam ked budes mat 5000 bodov.velmi dobre vie co ho caka ak tak neurobi len este navrhujem prejednat tie vyhody akademikov.aby v tom bolo jasno. | |
|
| |
salamun Vedúci akadémie
| Predmet: Re: zbierka pravidiel - pracovna verzia 27/3/2010, 20:25 | |
| len aby si nedostal ban za vyhrazanie | |
|
| |
Janoo
| Predmet: Re: zbierka pravidiel - pracovna verzia 27/3/2010, 23:55 | |
| ja som sa mu nevyhrazal len som mu napiosal ze nech neprosi ze som normalny a ze prestanem utocit a ze ci sa neprida k nam on mi len napisal ze nema dost bodov a ja ze dobre ked bude mat dost nech sa prida.vsetko islo v pohode ziadne vyhrazky nesli na jeho adresu.tym som si 100% isty.este sa ma potom pytal ako si ma nahnat tie body. | |
|
| |
mcus
| Predmet: Re: zbierka pravidiel - pracovna verzia 28/3/2010, 17:49 | |
| Tak spat k tym vyhodam akademikom: co ja mozem zvyhodnit z pohladu ministra: 1, dohoda je, ze Novy clen sa zachovava 2, dohoda je, ze neakademici budu vzdy iba Clenovi aliancie 3, navrh dohody Clenovia aliancie budu mat prava rovnake ake maju Novy clenovia t.j. posielat hromadne spravy a vidiet kto je online.4, akademicky vzdelany clenovia budu radeny do existujucich hodnosti5, navrh dohody: akademici budu mat prehlad o mestach clenov aliancie a mierovych zmluvach.6, navrh dohody: Konzul bude mat pravo aj vyhadzovat clenov, ci povysovat ich.7, navrh dohody: Specialne hodnosti pocas vycviku (aspon dve), na zaciatku vycviku a potom neskor, ked uz bude vizerat, ze nieco pochopil (v druhom pripade bude mat moznost vidiet aj mesta clenov ali). Ale je to na salamunovi, lebo on by ich prideloval.8, navrh dohody: Novy clenovia a Clenovia nebudu mat zarucenu vojensku podporu. (Moze sa pomoct, nemusi.)9, navrh dohody: Novy clenovia a Clenovia sa budu musiet prihlasit do sutaze. Akademici do 40 000 budu zapojeny automaticky.10, akademicky vzdelany clenovia musia byt na fore.Viac ma nenapada. Napiste mi aspon k tym cervenym... dik. | |
|
| |
salamun Vedúci akadémie
| Predmet: Re: zbierka pravidiel - pracovna verzia 28/3/2010, 21:35 | |
| 6) povysovat by mal mat pravo len minister... 9) clenovia a novi clenovia by nemali mat moznost zapajat sa do sutaze....radsej dajme suroviny hracom, co maju zaujem....a co aj maju zaujem ostat v ali..to jes akademikom.... s ostatnym suhlasim... | |
|
| |
Janoo
| Predmet: Re: zbierka pravidiel - pracovna verzia 29/3/2010, 00:00 | |
| 3)jedine co by mali mat je vidiet kto je online...predsa tu nebude spamovat niekto kto nema zaujem nieco dokazat a ozve sa iba ked na neho pojde utok. 10)na forum sa musi registrovat uz pred vstupom do akademie. | |
|
| |
elvie
Počet príspevkov : 259 Join date : 29.12.2009 Age : 49 Bydlisko : nitriansky kraj
| |
| |
salamun Vedúci akadémie
| Predmet: Re: zbierka pravidiel - pracovna verzia 29/3/2010, 10:24 | |
| Janoo....kedze vsetko dianie v akademii sa bude diat na fore, je logicke, ze kazdy, kto sa do academy prihlasi, musi sa zaregistrovat aj na fore.....vstup na fore do kategorie Akademia budu mat len jej prihlaseni clenovia a vedenie. Registracia na fore preto bude zakladna podmienka pre vstup. | |
|
| |
mcus
| Predmet: Re: zbierka pravidiel - pracovna verzia 29/3/2010, 16:58 | |
| 1, Novy clen sa zachovava 2, Neakademici budu vzdy iba Clenovi aliancie 3, Clenovia aliancie budu mat prava rovnake ake maju Novy clenovia t.j. vidiet kto je online. 4, akademicky vzdelany clenovia budu radeny do existujucich hodnosti 5, Akademici budu mat prehlad o mestach clenov aliancie a mierovych zmluvach, plus hromadne spravy a budu vidiet online. 6, Konzul bude mat prava ako ostatny akademici. 7, Specialne hodnosti pocas vycviku (aspon dve), na zaciatku vycviku a potom neskor, ked uz bude vizerat, ze nieco pochopil (v druhom pripade bude mat moznost vidiet aj mesta clenov ali). Ale je to na salamunovi, lebo on by ich prideloval. 8, Novy clenovia a Clenovia nebudu mat zarucenu vojensku podporu. (Moze sa pomoct, nemusi.) 9, Novy clenovia a Clenovia sa nebudu moct prihlasit do sutaze. 10, akademicky vzdelany clenovia musia byt na fore. 11, navrh: Akademici do 40 000 budu zapojeny automaticky. (Ci automaticky, alebo sa budu hlasit.) 12, navrh: Studenti akademie budu moct pisat hromadne spravy.
Tak este na tie dve mi skuste napisat vase poznamky, prosim. A ja to nejak skulturnim a dam na internu stranku aliancie. | |
|
| |
Janoo
| Predmet: Re: zbierka pravidiel - pracovna verzia 29/3/2010, 19:51 | |
| 12 sa mi velmi paci...a 11 nech sa prihlasi kto chce ale nech potom neziada pomoc... | |
|
| |
salamun Vedúci akadémie
| Predmet: Re: zbierka pravidiel - pracovna verzia 30/3/2010, 09:48 | |
| do akademie chcem len hracov, ktori su aktivni..preto sa musia prihlasit....ja s nimi potrebujem komunikovat...mrtvolky mi tam netreba.... | |
|
| |
Sponsored content
| Predmet: Re: zbierka pravidiel - pracovna verzia | |
| |
|
| |
| zbierka pravidiel - pracovna verzia | |
|