RIVIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
RIVIA

Oficiálne aliančné fórum aliancie RIVIA

DomovDomov  Latest imagesLatest images  RegistráciaRegistrácia  PrihláseniePrihlásenie  

Stav bojaschopnosti aliancie

Goto down 
4 posters
AutorSpráva
salamun
Vedúci akadémie
Vedúci akadémie

Počet príspevkov : 133

Stav bojaschopnosti aliancie Empty
OdoslaťPredmet: Stav bojaschopnosti aliancie   Stav bojaschopnosti aliancie Icon_minitime19/3/2010, 12:51

S polutovanim musim konstatovat, ze bojaschopnost nasej aliancie je nulova......ak s tym ako vedenie nieco neurobime, bude toto vsetko len strata casu....moje napady pre nezaujem nepresli, skuste dat nejake riesenia.....
Návrat hore Goto down
mcus

mcus

Počet príspevkov : 387

OdoslaťPredmet: Re: Stav bojaschopnosti aliancie   Stav bojaschopnosti aliancie Icon_minitime19/3/2010, 19:25

Predpokladajme, ze ludia sa boja pomahat, lebo by na pomoc boli sami a boja sa, ze pridu o armadu a to uplne zbytocne. Preto sa bali prihlasit do bojovky. Asi im treba ukazat, ze strata vojakov nie je az taka tragedia. Co navrhujem je zorganizovat par dohodnutych hromadnych bitiek. Mozno strach opadne, ked budu citit, ze po ich boku stoja silnejsi hraci a zaroven pochopia, ze ich armada je tak max. na nicenie mostov pomocou pochodovania po nich. A ak sa aj nepridaju, tak ked sa o tom bude pomocou Hromadnych sprav pisat, tak mozno sa budu chciet tiez zapojit.
A mozno nie. Ale aspon napad. Very Happy

Mimochodom u nas su malo prezentovane uspechy nasej aliancie. Potom ludia ani netusia, ze sa tu aj bojuje. V ambasade je, ze sme vo vojne s -AS-, ale nikto netusi ako si stojime, ci vyhravame, ci nie. Niektory by mozno sa aj radi pripojili, ale netusia, ci sa im to oplati. Ale to plati aj o bojoch s vikingmi co vedie damianbartos. Chce to lepsie PR. Very Happy
Návrat hore Goto down
elvie

elvie

Počet príspevkov : 259

OdoslaťPredmet: Re: Stav bojaschopnosti aliancie   Stav bojaschopnosti aliancie Icon_minitime20/3/2010, 01:20

Stav bojaschopnosti aliancie Icon_sad Stav bojaschopnosti aliancie Icon_sad Stav bojaschopnosti aliancie Icon_sad prepacte ze som taka skepticka, ale myslím ze v tejto ali zije asi iba 7-10ludí zo 60tich.... myslím ze je to malo, a kazda snaha o novy napad stroskota.... moj nazor Stav bojaschopnosti aliancie Icon_mad Stav bojaschopnosti aliancie Icon_mad Stav bojaschopnosti aliancie Icon_mad
Návrat hore Goto down
mcus

mcus

OdoslaťPredmet: Re: Stav bojaschopnosti aliancie   Stav bojaschopnosti aliancie Icon_minitime20/3/2010, 01:36

Ja si myslim, ze tato aliancia zije. Co som pozeral, tak uz iba velmi malo clenov nie je online kazdy den. Tych par, to bude vzdy... ale musime si uvedomit, co ti clenovia vidia. Ked niekto potrebuje pomoc, tak napise a napise potom iba vtedy, ked nikto neprisiel na pomoc a prisiel o 70000 surovin. Ak mu niekto pomoze, tak sa podakuje sukromne (nie cez hromadnu spravu). Z toho vypliva, ze vsetci si myslia, ze kazdy si tu sedi na vlastnej armade a nikto nikomu nepomaha. Nie su tu priklady, ktore by tiahli. Preto si myslim, ze treba viac pisat o bojovych uspechoch, o rabovackach. A kedze na forum nikto nechodi, tak aj prostrednictvom hromadnych sprav. Potom, ked sa budu ludia bavit o spolocnych bitkach, tak zistia, ze na fore je chat a lepsie sa im pokeca. Tolko moj nazor. Snad je optimistickejsi ako ten od elvie. Very Happy Prepac. Smile
Návrat hore Goto down
elvie

elvie

OdoslaťPredmet: Re: Stav bojaschopnosti aliancie   Stav bojaschopnosti aliancie Icon_minitime20/3/2010, 02:11

Stav bojaschopnosti aliancie 804443 Stav bojaschopnosti aliancie 804443 Stav bojaschopnosti aliancie 804443 ako myslíš mcus....uz nebudem nic komentovat...mas pravdu aj ty aj ja no problem je v tom ze iba mi dvaja to nevyriesime.... Stav bojaschopnosti aliancie 804443 Stav bojaschopnosti aliancie 804443 Stav bojaschopnosti aliancie 804443
Návrat hore Goto down
salamun
Vedúci akadémie
Vedúci akadémie

OdoslaťPredmet: Re: Stav bojaschopnosti aliancie   Stav bojaschopnosti aliancie Icon_minitime20/3/2010, 22:54

No problem je v tom, ze co sa bitiek, tak sa nemame cim chvalit....vratane mna...ale sam to tu fakt nezvladam...hlavne, ked proti mne utoci cele vedenie keltov....a vacsinou hraci napadaju silnejsich protivnikov, alebo silnejsie ali, a ked mu to vracaju aj s urokmi, tak zobroni o pomoc.....no mam dalsie napady, ale bude treba pritvrdit....ale chvilku pockam, kym dobudujem army....
Návrat hore Goto down
elvie

elvie

OdoslaťPredmet: Re: Stav bojaschopnosti aliancie   Stav bojaschopnosti aliancie Icon_minitime21/3/2010, 00:21

no a co keby sme s nimi dohodli boj a ked vyhrame tak nam daju pokoj...teda Vám... Very Happy co vy na to??????? Stav bojaschopnosti aliancie Icon_eek Stav bojaschopnosti aliancie Icon_eek Stav bojaschopnosti aliancie Icon_eek
Návrat hore Goto down
salamun
Vedúci akadémie
Vedúci akadémie

OdoslaťPredmet: Re: Stav bojaschopnosti aliancie   Stav bojaschopnosti aliancie Icon_minitime21/3/2010, 23:43

Smile tak to by sme asi velku sancu momentalne nemali....posielam aktualny stav keltskej army.....
http://easycaptures.com/9127260275
ked pozriem na nasu...horko zaplacem
Návrat hore Goto down
mcus

mcus

OdoslaťPredmet: Re: Stav bojaschopnosti aliancie   Stav bojaschopnosti aliancie Icon_minitime22/3/2010, 18:02

Ono porovnavat nasu alianciu s akoukolvek nema zmysel. My mame 15 ludi nad 100 000 bodov. Nic v zlom, viem, ze aj bodovo slabsi mozu mat bojaschopnu armadu, ale slusnu utocnu armadu mozu mat az zhruba nad touto bodovou hranicou. Ked uz aj vyskum je na urovni a mozu stavat vsetky jednotky. Nerad by som kritizoval, lebo ani moja armada nie je z rise snov, ale od tychto clenov by som si sluboval vojensku oporu. Zial netusim ako ich k tomu prehovorit.
Ale tie vacsie bitky so slabsimi alianciami sa stale zdaju byt dobry napad ako vycvicit schopnych bojovnikov a posilnit vojensku moralku v aliancii.
Mimochodom, pisal si, ze mas v rukave este nejake napady na zlepsenie nasej situacie.Smile Tak nas uz nenapinaj.Smile
Návrat hore Goto down
Janoo

Janoo

Počet príspevkov : 149

OdoslaťPredmet: Re: Stav bojaschopnosti aliancie   Stav bojaschopnosti aliancie Icon_minitime22/3/2010, 22:23

netreba vesat hlavu.som za to aby sa urobili bojove skupiny podla vzdialenosti.kazda skupina bude mat 2 podgeneralov a ti sa budu zodpovedat priamo generalovi.v pripade vojny prebere velenie general a bude viest do boja podgeneralov a oni svojich ludi.general nebude davat priamo rozkazi radovemu bojovnikovi ale podgeneralovi a on dalej.zakon padajuceho hovna.urcite to poznate Very Happy .aj v pripade obrany podgeneral by si organizoval ludi co su pod nim.a ak by potreboval pomoc viacej ludi tak by kontaktoval podgenerala dalsej skupiny.skratka bojovali by sme ako skupiny aj sa branili ako skupiny a spolocne ako aliancia.a treba tu pevnu ruku nie ze ked niekto chce nech si robi co chce.takto nikdy nic nefungovalo.neberte to ako rozkazovanie ale iba usmernenie ja som bol aj za tu akademiu.kde by boli vsetci novo prijati a ti co maju pod 60000 bodov.nad 60000 dobrovolne.co som zistil mame tu hraca z alfy co tam ma 1milion bodov patricius ci ako.urcite nie je jediny co vie ako bojovat.to je moj nazor na viac som sa nezmohol Very Happy
Návrat hore Goto down
Anonymný
Anonymný

OdoslaťPredmet: Re: Stav bojaschopnosti aliancie   Stav bojaschopnosti aliancie Icon_minitime22/3/2010, 22:42

je to dobry napad lenze typni si. kolkati clenovia aliancie by boli schopny bojovat?? no moc ich neni. mne to problem neroby. kludne sa zapojim do vojny. ale ostatny si asi vazia svoju armadu Very Happy a nechcu si ju asi znicit. lenze si neuvedomuje ze utokom ziskavaju body Very Happy je to ich chyba.
Návrat hore Goto down
elvie

elvie

OdoslaťPredmet: Re: Stav bojaschopnosti aliancie   Stav bojaschopnosti aliancie Icon_minitime23/3/2010, 01:32

Stav bojaschopnosti aliancie Icon_mad Stav bojaschopnosti aliancie Icon_mad Stav bojaschopnosti aliancie Icon_mad no chlapci...ako tak pozeram a citam,zas sa nevieme zhodnut...uz konecne by mohol byt na nieco jednotny nazor... je tu podozrive ticho a to sa mi nepaci... mali by sme konecne nieco urobit... Stav bojaschopnosti aliancie Icon_twisted Stav bojaschopnosti aliancie Icon_twisted Stav bojaschopnosti aliancie Icon_twisted
Návrat hore Goto down
Janoo

Janoo

OdoslaťPredmet: Re: Stav bojaschopnosti aliancie   Stav bojaschopnosti aliancie Icon_minitime23/3/2010, 01:52

preto sa im snazom vysvetlit aby si robili armadu a nadvazovali dobre vstahy s clenmi aliancie.
Návrat hore Goto down
salamun
Vedúci akadémie
Vedúci akadémie

OdoslaťPredmet: Re: Stav bojaschopnosti aliancie   Stav bojaschopnosti aliancie Icon_minitime24/3/2010, 15:20

takze....budem pisat kvoli prehladu v bodoch Smile
1) v tejto ali je vacsina clenov, ktori maju ikariam viac menej na haku....a ja s nimi fakt nemienim stracat svoj cas...
2) ako general nemozem sam riesit vsetky konflikty hracov, preto potrebujem pomocnikov a hlavne clenov ali, ktori dokazu byt samostatni a zvladat vlastnu obranu bez akejkolvek pomoci....
3) treba si uvedomit, ze kazdy si musi v prvom rade pomoct sam a nikto iny mu pravdepodobne nepomoze..bud je daleko, alebo kto je blizko nema army....Tato hra je o rabovani...silni rabuju pre vlastnu radost slabsich....treba sa naucit hrat tak, aby silni o nas stratili zaujem a sami sme sa dostali na stranu silnych....
4) otvorim aliancnu vojensku akademiu - kazdy clen aliancie okrem vedenia (tam je to dobrovolne Smile ) sa moze do nej prihlasit, podmienky pre vstup vsak budu tvrde....vid nizsie...clenovia akademie budu uplne podriadeni generalovi a budu musiet plnit jeho poziadavky na budovanie army v rovnovahe s rozvojom svojich miest.... Z aliancie vzidu aktivni hraci schopni sa samostatne ochranit a byt napomocni v pripade potreby....zaroven z najlepsich budu pomocnici generala, ktori budu mat na starosti obranu svojej oblasti....
5) Ti ktori sa neprihlasia do akademie, sice mozu ziadat o vojensku podporu, ale ci ju od niekoho dostanu je na dobrovolnosti clenov....odomna podporu nech necakaju.....
6) Podmienky pre vstup do akademie:
- 10000 bodov....staci sa pytat, ako dosiahnut tuto hranicu co najrychlejsie....
- po vstupe do akademie nebude moct bez suhlasu vedenia opustit alianciu, tuto moze opustit len v pripade, ze si bude chciet zalozit vlastnu a samozrejme s nasou uzatvori mierovku
- kto odide bez suhlasu vedenia, dostane sa na ciernu listinu a bude vystaveny riziku, ze sa stane farmou niektoreho nasho clena....
- uplna poslusnost generalovi....samozrejme problemy budeme prejednavat otvorene....
7) zatial tolko...prosim vyjadrite sa a dajte nejake navrhy....ak mate Smile
Návrat hore Goto down
mcus

mcus

OdoslaťPredmet: Re: Stav bojaschopnosti aliancie   Stav bojaschopnosti aliancie Icon_minitime25/3/2010, 00:52

Ja snad by som skor uvital este v podmienkach prijatia do akademie ake musia clenovia splnat vojenske podmienky. Kolko vojakov, aku armadu... Aby si mal s cim pracovat... 10 000 bodov uz musi mat nejaku armadu... aby sa ti co maju cez 5000 nejak pripravili na to, ze bude nejaky vycvik a nemuseli celu ich malu armadu prerabat.
Netajim sa, ze by som bol rad, keby boli hracske povinnosti v aliancii odvodene od hodnosti ktoru maju. Napr. pomocnik generala by mohol byt iba senator a vyssie. Alebo ze po dosiahnuti hodnosti Konzula je akademia dobrovolna...
Jednoducho chcem podporit ludi aby rastli, aby mali dovod postupovat v aliancii. Aby kazda hodnost im nieco priniesla... to je vse... inak s tym napadom nemam problem...
akurat by som chcel vytvorit prava a povinnosti pre kazdu hodnost "zvlast". Toto je moj ciel. Aby tu nebola taka volnost, aby sa tu dalo podla niecoho orientovat.
A este k tym rabovaniam odidencov... ak tipek dobrovolne odide pocas karanteny (Nový člen aliancie GDI-IR), tak by som ho nechal tak...
Návrat hore Goto down
elvie

elvie

OdoslaťPredmet: Re: Stav bojaschopnosti aliancie   Stav bojaschopnosti aliancie Icon_minitime25/3/2010, 00:59

Stav bojaschopnosti aliancie Icon_eek no tak toto sa mi paci....len budem drzat palce, aby sa to konecne podarilo...mna to uz tiez nebaví citat taketo hrom.spravy.....

poviem vam to na rovinu, ze ked sa tu nieco nezmení tak premna zacne byt tato hra nudna.... niezeby som bola za rabovanie, ale iba ked sa rabuje alebo utocí ina ali na clena tak je tu nejake vzrúšo....

a moju pomoc mozete cakat vzdy...snazim sa tu byt ako sa da....

tak toto je moj nazor.... dakujem za pozornost...
Stav bojaschopnosti aliancie Affraid
Návrat hore Goto down
Janoo

Janoo

OdoslaťPredmet: Re: Stav bojaschopnosti aliancie   Stav bojaschopnosti aliancie Icon_minitime25/3/2010, 01:37

salamun to napisal pkne uplne suhlasim s prvymi 3 bodmi.ale s tou akademiu by som to urobil ze zobrat vsetkych a len tym co to uspesne ukoncia pomahat.takto mas sancu sa niecomu priucit iba ak mas 10000 bodov dajme tu sancu vsetkym ale len ti co ozaj chcu to ukoncia.tak moze byt aj 7000 bodovy hrac dobry bojovnik a tam lepsie lebo bude vedet co ma robit uz od zakladu.ked bude vedet narobit dusno ako 7000 bodovy co potom ked bude mat 100000 bodov.a stale si myslim ze tie skupiny by neboli od veci hned po ukonceni akademie zaradit ho do skupiny ktorej vodca by podliehal generalovi.a naucit hracov ziadat o podporu.nech to ma nejaku stabnu kulturu.
Návrat hore Goto down
salamun
Vedúci akadémie
Vedúci akadémie

OdoslaťPredmet: Re: Stav bojaschopnosti aliancie   Stav bojaschopnosti aliancie Icon_minitime25/3/2010, 10:23

ja som ochotny pracovat aj s hracmi, co maju aj nulovu army, ved na to je akademia...a novi clenovia sa mozu rozkukat a ked sa im nepaci, tak odist...ale ak vstupi do akademie, tak uz nema moznost dobrovolne vycuvat z aliancie.....je to aj ochrana proti spehom, aj ked len mala....
Návrat hore Goto down
salamun
Vedúci akadémie
Vedúci akadémie

OdoslaťPredmet: Re: Stav bojaschopnosti aliancie   Stav bojaschopnosti aliancie Icon_minitime25/3/2010, 10:29

hej, ta bodova hodnota nemusi byt...mozme ju znizit na akukolvek hranicu, to by nebol problem.....a vsetkych brat nemienim, nakolko mam zaujem len o tych, co chcu sa niekam dostat a su aktivni....aktivita by mala byt jednou z hlavnych podmienok.....aktivnych hracov potom rozdelime podla oblasti, kde sa nachadzaju a vyberie sa nejaky pomocnik generala pre tuto oblast, ktory bude za nu zodpovedny.....ale to zalezi od poctu clenov, co budu mat zaujem...
Návrat hore Goto down
mcus

mcus

OdoslaťPredmet: Re: Stav bojaschopnosti aliancie   Stav bojaschopnosti aliancie Icon_minitime25/3/2010, 19:59

Z toho mi vychadza, ze by ta akademia mala byt dobrovolna... svojim sposobom... alebo sa mylim?
Ak by bola dobrovolna, tak riskujeme to, co uz salamun vie, ze sa prakticky nikto neprihlasi... Na druhu stranu nutit niekoho na vojensku sluzbu, to uz je v pase...Very Happy to sa uz nerobi ani u nas...Very Happy
Návrat hore Goto down
salamun
Vedúci akadémie
Vedúci akadémie

OdoslaťPredmet: Re: Stav bojaschopnosti aliancie   Stav bojaschopnosti aliancie Icon_minitime25/3/2010, 20:49

Byt v akademii neznamena dat sa na vojensku drahu...len sa tam naucia, ako sa dokazat ubranit a ako sa co najrychlejsie rozvijat.....
Návrat hore Goto down
Janoo

Janoo

OdoslaťPredmet: Re: Stav bojaschopnosti aliancie   Stav bojaschopnosti aliancie Icon_minitime25/3/2010, 23:37

no tato hra je o boji...ked si tak vezmete nie nic sa tu nedeje ak sa niekto s niekym nebije...preto ak chcete hrat seriozne treba aj ramadu...chces mier priprav sa na vojnu...a este jedna mudra veta zbrane udrzuju mier...
Návrat hore Goto down
elvie

elvie

OdoslaťPredmet: Re: Stav bojaschopnosti aliancie   Stav bojaschopnosti aliancie Icon_minitime26/3/2010, 00:43

Stav bojaschopnosti aliancie Icon_eek Stav bojaschopnosti aliancie Icon_eek Stav bojaschopnosti aliancie Icon_eek no pekne to vyzera...len som zvedava ako sa to zrealizuje.... strasne tomu držím palce...no dufam že sa to podarí.... Stav bojaschopnosti aliancie Icon_eek Stav bojaschopnosti aliancie Icon_eek Stav bojaschopnosti aliancie Icon_eek Stav bojaschopnosti aliancie Icon_eek Stav bojaschopnosti aliancie Icon_eek
Návrat hore Goto down
mcus

mcus

OdoslaťPredmet: Re: Stav bojaschopnosti aliancie   Stav bojaschopnosti aliancie Icon_minitime26/3/2010, 02:25

Aha... uz tomu zacinam chapat, pomaly... to viete, mysliet som prestal pred vyse rokom, takze kym to znova nakopnem, tak to trva...Smile
Dobre ak zhrniem tuto debatu s tou o pravidlach, by som teda suhlasil s Janooo-m, ze budu zvlast hodnosti v akademii. A tam bude povysovat salamun. Absolvent bude pravoplatny clen aliancie, podla tych hodnosti co mame. Ti s cervenym diplomom budu pomocnici. Bude pripravka pred vstupom do akademie, ktoru bude viest Janooo pre tych, co nemaju ani zakladne predpoklady pre vzdelanie.
Urcite by som ich nedaval do jedneho kosa z novymy clenmi... tuto spec. hodnost necham iba pre tych co pridu zvonka... aj ludia v aliancii maju pravo vediet, kto je tu novy..
Moze byt, ze kazdy sa zmeni na urcitu spec. hodnost (cakatelia) a z nej pojde bud do pripravky (ina spec. hodnost podla Janooo) alebo akademie (spec. hodnosti podla salamuna)..
S tymto suhlasim... vycvik teda bude prebiehat po castiach... osobne by som doporucoval tak 15 clenov... az nejaky absolvuje, tak sa pripoji dalsi...
vyhoda systemu... niektory to budu chciet mat co najrychlejsie za sebou a prihlasia sa dobrovolne...Smile

Takze som teraz zvedavy ci som to skutocne pochopil, alebo nie...Very Happy
Návrat hore Goto down
Janoo

Janoo

OdoslaťPredmet: Re: Stav bojaschopnosti aliancie   Stav bojaschopnosti aliancie Icon_minitime26/3/2010, 03:02

ano ano pochopil si to spravne.
ale Very Happy navrhujem vsetkych teda zaradit pod nejaku hodnost napr neprecviceny alebo nieco tak az kym neabsolvuje akademiu.tak budeme presne vidiet kto uz ma akademiu za sebou kto je v akademii ako sa mu tam dari a kto este len caka na akademiu a kto je novy.najskor ale nech si salamun vyberie schopnych vodcov oblasti a nech sa venuje iba im.aby boli pripraveny hned sa ujat funkcie.aby neboli hotovy z toho ze ked niekto vyjde z akademie hned pojde pod jeho veleie.z akademie vydu hraci boja schopny a preto tak s nimi aj treba jednat.a hlavne sa postarat o to aby u nas ostali.preto ich pocuvnut a zvazovat ich navrhy.ostatnych ani tak nepocuvat.a este aj salamun pisal ze po vstupe do akademie je zakazane vycuvat z aliancie.ako mu to zakazeme??ked hrac bude chcet odide a ani kristus ho tu neudrzi.preto nech si ide ak chce ale budu sa na nom precvicovat hraci co su akurat v akademii.cize rabovat rabovat rabovat.

este k tym hodnostiam
hodnost napovie v akej faze je prave ten hrac.v akademii ako si povedal bude povysovat salamun a potom nadobudne noralnu hodnost ako plnohodnotny clen aliancie.a este ma zachvatila myslienka ze v akademii by sa hraci ali naucit aj komunikovat medzi sebou.preco ak treba podrobne rozoberiem ek chcete len napiste ze chcete Evil or Very Mad Twisted Evil

uvediem priklad:
vsetci do jedneho ostaneme hodnost napr. neprecviceny.novy clen aliancie dostane hodnost novy clen aliancie.salamun si hned vezme buducich pomocnikov.potom ja sa nejak ujmem zvysku.salamun si este moze urcit podmienky vstupu do akademie.ked niekto tie podmienky splni ci uz ja alebo mcus oznaci toho hraca ako cakatel.cize adept vhodny vstupu do akademie.ked niekto ukoci posobenie v akademii salamun si pozrie kto ma hodnost cakatel a povola ho do akademie.tam uz ho hodnoti on.cakatel sa moze stat kazdy kto splni vstupne podmienyk do akademie.aj novy clen aliancie.rozdiel medzi neprecviceny a novy clen je v tom ze neprecviceny v aliancii bol plnohodnotny clen a novy clen prisiel z vonku.myslim ze je to spravodlive a vsetci maju sancu.nieco dokazat.a je len na ich snahe kam to az dotiahnu.o vstupnych podmienkach do akademie nech rozhodne salamun.navrh som uz podal.a celkom sa mi pacilo aj to ze sa predpise aka armada by to mala byt aby sa nestalo ze niekto bude mat 1500 strelcov s prakom.

zas taky kratsi prejav Very Happy Very Happy Very Happy
Návrat hore Goto down
Sponsored content

OdoslaťPredmet: Re: Stav bojaschopnosti aliancie   Stav bojaschopnosti aliancie Icon_minitime

Návrat hore Goto down

Stav bojaschopnosti aliancie
Návrat hore 
Strana 1 z 1

Povolenie tohoto fóra:Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
RIVIA :: Staré vedenie-
Prejdi na: